Associació de Collbató per a la Solidaritat, 13è aniversari

Organització No Governamental per al Desenvolupament amb el número de registre 583 de la Generalitat de Catalunya

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home Perquè ho fem?

Sobre el inici de l'associació!

logoAquest projecte neix de la inquietud d’un grup de persones que, sensibilitzades per la catàstrofe de Txernòbil, varem buscar la manera de poder ajudar d’alguna manera al desastre nuclear i a les dures seqüeles que avui en dia, segueixen afectant la salut de les persones que viuen en les zones afectades de radioactivitat i dels problemes que aquesta situació, no només mèdiques sinó també culturals i socials, que duu a les zones contaminades a ser zones abandonades i sense recursos per als nens que viuen allà.

A l’any 2001 es va formar l’associació. Vam començar tots els tràmits i la paperassa inacabable per a poder acollir a nens bielorussos amb la col·laboració de les associacions de Masquefa i Vallbona d’Anoia, en famílies que sense demanar res a canvi estaven disposades a donar-los una esperança per al seu futur. Gràcies a aquestes acollides poden sotmetre’s a revisions mèdiques per a detectar els problemes causats per la radioactivitat, sanejar el seu organisme sortint durant un temps de les zones contaminades i tenint una rica alimentació de la qual manquen en el seu país.

Després de vuit anys d’acollides encara estem més convençuts de nostre causa. “Els nostres nens”, per què per a nosaltres “són els nostres nens”, han millorat la seva qualitat de vida i no només en l’àrea de la salut que ja és tot un mèrit, sinó en tot el què fa referència en la part social i cultural.

L’associació ha tingut l’oportunitat en aquests anys de viatjar al seu país i passar temporades convivint amb les famílies dels nens, que viuen en aldees mig abandonades com si no hagués passat el temps, sense cap futur, aïllats de la resta del món entre contaminació i misèria, i situacions en la majoria de vegades lamentables i amb la única il·lusió de poder sortir de la seva realitat durant un temps.

Així que l’associació lluita perquè el projecte segueixi portant-se a terme. Entre tots busquem solucions per facilitar l’estada dels nens a les nostres cases; solucions perquè puguin rebre tota l’atenció mèdica que necessiten; solucions per rebre educació escolar que allà els és impossible i sobretot la manera de que siguin feliços i es diverteixin tot el que puguin, perquè per moltes necessitats que un tingui els nens, nens són.

Adelaida Barona, voluntària de noves acollides

 

Qui està en línia?

Tenim 18 visitants en línia

Associació de Collbató per a la Solidaritat G-62994942
Passeig de la Fumada, 8 08293 Collbató (Barcelona)